Turska podiže zid na granici sa Sirijom

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska podiže zid na granici sa Sirijom

11.12.2015. -

Turska je počela da gradi zid duž 82 kilometra duge granice sa Sirijom koju, na sirijskoj strani, kontroliše takozvana Islamska država, prenela je turska agencija Dogan.

Ploče visine četiri metara postavljaju se duž granice u provincijama Kilis i Gazijantep, navodi ovaj turski medij.

Agencija ističe da poseduje i video snimke na kojima se može videti da je su duž granice postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << građevinska vozila i materijal.

Međutim niko iz turskih vlasti nije potvrdio ovu informaciju.

Turska se navodno na ovaj korak odlučila kako bi pojačala bezbednost na svojoj granici i tako sprečila ekstremiste DAEŠ-a da prelaze tursko-sirijsku granicu.

Turske vlasti su u avgustu takođe počele izgradnju zida duž granice u blizini grada Rejhanli.

Podizanje zida na granici došlo je kao radikalni odgovor na američki pritisak da učini više kako bi zaustavila džihadiste da prelaze granicu sa Sirijom.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.