Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jul.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska dopušta SAD korištenje vojne baze

Turska je pristala da Sjedinjenim Američkim Državama dopusti korištenje njene vazduhoplovne baze Indžirlik za vojne operacije protiv ekstremistčke organizacije Islamska država, "u određenim okvirima", rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan nije iznio detalje sporazuma koje je on, prema riječima američkih i turskih zvaničnika, postigao ove sedmice u telefonskom razgovoru sa predsjednikom SAD Barakom Obamom.

Do potvrde je došlo nekoliko sati pošto je turska ratna avijacija bombardovala položaje Islamske države u Siriji duž njene granice sa Turskom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Turske baze biće korištene za akcije koalicije protiv ID

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jul.2015

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je postignuta saglasnost sa koalicijom, na čelu sa SAD, da se iz baza u toj zemlju pokreću operacije protiv militanata "Islamske države"...U saopštenju se navodi da će turske vazduhoplovne snage, takođe, učestvovati u operacijama..."Očekuje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.