Turci zaustavili žene izbeglice s 15 kg eksploziva

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci zaustavili žene izbeglice s 15 kg eksploziva

Turska je uhapsila 34 ljudi, uključujući i 20 dece, koji su bili u grupi koja je prenosila eksploziv iz Sirije.

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

Hapšenje "eksplozivne" grupe turski predsednik Redžep Tajip Erdogan iskoristio je kao kontraargument traženju UN da Turska otvori granicu sa Sirijom za ulazak izbeglica, piše britanski "Dejli mejl".

vojska je zaustavila grupu od 10 žena i dvadesetoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dece blizu grada Oguzeli, i otkrila da u prtljagu nose 15 kilograma eksploziva.

Nije jasno da li je grupa imala ikakve veze sa ISIS, ali lokalni mediji javljaju da su bezbednosne snage reagovale na dojavu o pokušaju krijumčarenja.

Povećani talas izbeglica krenuo je ka turskoj granici sa Sirijom nakon akcije ruskih vazdušnih snaga kod Alepa. Zapad optužuje Moskvu da gađa položaje pobunjenika protiv sirijskog režima, i pritom neselektivno pogađa i civile.

Turski predsednik je optužio UN da su neefikasne i da njegova zemlja podnosi preveliki teret izbegličke krize u Siriji i Iraku.

Turska je dosad primila oko tri miliona izbeglih, od čega 2,5 miliona iz Sirije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.