Turci pucali na izbeglice, ubijeno osam osoba?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci pucali na izbeglice, ubijeno osam osoba?

Osmoro Sirijaca ubijeno je na turskoh granicu pokušavajući da prebegnu iz Sirije, preneli su inostrani mediji, a među ubijenima su i žene i deca.

Grupa je, kako piše “Raša tudej“, pokušala da u Tursku dođe preko planine kojom krijumčari prevode izbeglice, ali su ih turske vladine snage primorale da se vrate ispaljujući metke.

Snimci koji su napravljeni preko mobilnog telefona prikazuje muškarca koji u naručju nosi svog sina koji je pogođen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Drugi čovek, koji je pogođen u ruku, na snimku navodi da napušta Islamsku državu i sirijski režim.

Advokat Abdemunem Kaškaš, koji je uspeo da uđe u Tursku nepovređen, rekao je da turske snage bezbednosti ubijaju nedužne ljude.

- Tamo je bila devojčica koja je pogođena i ništa nismo mogli da uradimo za nju satima. Jedan starac i žena su nestali i verovatno su i oni ubijeni - rekao je on.

On je dodao da izbeglice i po nekoliko dana čekaju prelazak u Tursku, a pucnji se čuju svakodnevno.

Oni koji su ranjeni prevezeni su u Azaz, sirijski grad koji kontrolišu pobunjenici.

Uprkos ovim navodima, turski zvaničnici i dalje navode da vode politiku “otvorenih vrata“.

Međutim, ranije u toku meseca, organizacija Hjuman rajts voč je pozvala Tursku da prestane da puca na sirijske civile i da im dozvoli da pređu granicu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.