Turci pucali na izbeglice, ubijeno osam osoba?

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci pucali na izbeglice, ubijeno osam osoba?

Ankara -- Osmoro Sirijaca ubijeno je na turskoj granici dok su pokušavali da prebegnu iz Sirije, preneli su inostrani mediji, a među ubijenima su i žene i deca.

Grupa je, kako piše “Raša tudej“, pokušala da u Tursku dođe preko planine kojom krijumčari prevode izbeglice, ali su ih turske vladine snage primorale da se vrate pucajući na njih.

Snimci koji su napravljeni preko mobilnog telefona prikazuju muškarca koji u naručju nosi svog sina koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogođen.

Drugi čovek, koji je pogođen u ruku, na snimku navodi da napušta Islamsku državu i sirijski režim.

Advokat Abdemunem Kaškaš, koji je uspeo da uđe u Tursku nepovređen, rekao je da turske snage bezbednosti ubijaju nedužne ljude.

“Tamo je bila devojčica koja je pogođena i ništa nismo mogli da uradimo za nju satima. Jedan starac i žena su nestali i verovatno su i oni ubijeni“, rekao je on.

Dodao je da izbeglice i po nekoliko dana čekaju prelazak u Tursku, a pucnji se čuju svakodnevno.

Oni koji su ranjeni prevezeni su u Azaz, sirijski grad koji kontrolišu pobunjenici.

Uprkos ovim navodima, turski zvaničnici i dalje tvrde da vode politiku “otvorenih vrata“.

Međutim, ranije ovog meseca, organizacija Hjuman rajts voč je pozvala Tursku da prestane da puca na sirijske civile i da im dozvoli da pređu granicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turci pucali na izbeglice, ubijeno osam osoba?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2016

Osmoro Sirijaca ubijeno je na turskoh granicu pokušavajući da prebegnu iz Sirije, preneli su inostrani mediji, a među ubijenima su i žene i deca...Grupa je, kako piše “Raša tudej“, pokušala da u Tursku dođe preko planine kojom krijumčari prevode izbeglice, ali su ih turske vladine snage...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.