Traže rođaka sirijskog dečaka obolelog od raka

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže rođaka sirijskog dečaka obolelog od raka

Atina -- Grčke vlasti tragaju za rođacima sedmogodišnjeg dečaka obolelog od raka, kojem je hitno potrebna transplatacija koštane srži.

Grčki državni organi angažovali su maksimum svojih kapaciteta kako bi pronašli majku i rođake tog dečaka, hospitalizovanog u Nemačkoj sa dijagnozom raka, kako bi mu obezbedili transplataciju koštane srži.

Postoji mogućnost da se majka i rođaci obolelog dečaka nalaze među hiljadama migranata koji su trenutno smešteni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prihvaltilištima širom Grčke, prenosi ANA.

Prica o dečaku Rami, brzo se pročula a stigla je i do premijera Ciprasa koji se trenutno nalazi u Briselu na samitu Evropske unije i Turske.

Prema pisanju britanske štampe, Rami je pre nekoliko godina dijagnostikovan Hodžkinov limfom, neposredno po početku rata u Siriji. Dok je dečak bio u bolnici, njegova porodica je raseljena iz svog doma u Tadamounu.

Dečakov otac je naposletku odlučio da pokuša, uz pomoć krijumčara, da odvede Ramu u Nemačku, u čemu je i uspeo. Tako je dečaku obezbeđen nastavak terapije u bolničkim uslovima.

Lekari u Nemačkoj su rekli ocu da su jedini kompatibilni donori rođaci dečaka, ali da nisu u mogućnosti da pronađu njegovu familiju zbog zatvorenih granica i da bi potraga mogla da potraje mesecima.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka traži rođake sirijskog dečaka obolelog od raka

Izvor: RTS, 18.Mar.2016

Državni organi u Grčkoj angažovali su maksimum svojih kapaciteta da bi pronašli majku i rođake obolelog dečaka, hospitalizovanog u Nemačkoj, kako bi mu obezbedili transplantaciju koštane srži. . Postoji mogućnost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.