Teroristi civile koriste kao živi štit

Izvor: Studio B, 07.Okt.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi civile koriste kao živi štit

U razgovoru s ministrom odbrane Sergejem Šojguom, ruski predsednik Vladimir Putin visoko je ocenio dosadašnje rezultate operacije ruske vojske u Siriji. Raša tudej navodi da teroristi civile koriste kao živi štit.

Vrhovni komandant Oružanih snaga Rusije rekao je da su u rusku operaciju uključeni brodovi Kaspijske flote, koji su uspešno pogodili ciljeve.

Prethodno je Putin vojnom vrhu naredio da mu dovedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << lidere Islamske države, žive ili mrtve.

Raša tudej navodi da teroristi civile koriste kao živi štit.  

 

Ruski vazdušni koordinirani sa sirijskim kopnenim napadima

 

Talas današnjih ruskih vazdušnih napada u zapadnoj Siriji koordiniran je sa kopnenim napadima sirijske vojske na najmanje četiri položaja pobunjenika, saopštila je Sirijska observatorija za ljudska prava.

U saopštenju ove monitoring grupe iz Londona navodi se da kopnene napada izvode "režimske snage" - termin koje Sirijska opservatorija za ljudska prava koristi u širem smislu da bi precizirala da na terenu napad izvodi "sirijska vojska u savezništvu sa lokalnom i stranom milicijom", prenela je agencija Rojters.

Sirijska provincija Hama i oblasti u susednoj provinciji Idlib našle su se jutros pod intenzivnim talasom ruskih vazdušnih napada, saopštila je ista monitoring grupa sa brojnim izveštačima sa terena.

Opservatorija je navela da je u toku i snažno bombardovanje ciljeva raketama zemlja - zemlja, preneo je Rojters.

Rusija je prošle nedelje pokrenula vojne operacije protiv pripadnika ekstremističke Islamske države (IS) u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov reako je da je glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi napadaju iz vazduha, "Asadovci" s kopna

Izvor: B92, 07.Okt.2015

Talas ruskih vazdušnih napada u zapadnoj Siriji koordiniran je sa kopnenim napadima sirijske vojske na najmanje četiri položaja pobunjenika...U saopštenju Sirijske opservatorija za ljudska prava iz Londona navodi se da kopnene napada izvode "režimske snage" - termin koji koristi u širem smislu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.