Izvor: Blic, 10.Feb.2018, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi IS u potpunosti proterani iz Hame i Alepa

Snage sirijske Vlade u potpunosti su očistile sirijske pokrajine Hama i Alep od terorista Islamske države, saopšteno je iz sirijske vojske.

U saopštenju se navodi da je sirijska vojska, zajedno sa svojim saveznicima, oslobodila veliki broj naselja u pokrajinama Hama, Alep i Idlib.

"Ovo je strateški podvig, s obzirom na to da znači kompletno proterivanje militanata Islamske države iz Hame i Alepa, kao i eliminaciju Al Nusra fronta na jugu Alepa", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saopštenju koje je prenela državna novinska agencija u Siriji "Sana".

Izvor upoznat o situaciji ranije je naveo da je sirijska vojska uspela da protera teroriste iz većine sela i naselja na severoistoku sirijske provincije Alep.

Drugi izvor je za "Sputnjik" u decembru izjavio da se oko stotinu lica, među kojima su bili i militanti i oni koji su sarađivali s njima, predalo sirijskim vlastima, u okviru programa nacionalnog pomirenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.