Terorista Abdeslam: Pomagajte, hoću u Siriju

Izvor: Mondo, 21.Nov.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terorista Abdeslam: Pomagajte, hoću u Siriju

Salah Abdeslam, trenutno najtraženiji svetski terorista i jedan od napadača iz masakra u Parizu, navodno je bio u kontaktu sa prijateljima preko Skajpa, govoreći im da se krije u regionu Brisela i tražeći od njih da mu pomognu.

Foto: Splash News Salah Abdeslam

Abdeslamovi prijatelji, koji su pod uslovom anonimnosti dali izjavu za Ej-Bi-Si vesti, izjavili su da ih je Salah pozvao u utorak, 17. novembra, i rekao im da je razapet između opsežne policijske potrage >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i lokalnih članova Islamske države (ISIS) koji ga "posmatraju".

Abdeslam je očigledno bio nesrećan zato što je propustio da aktivira svoj samoubilački prsluk posle napada u Parizu, izjavili se njegovi prijatelji.

Iako je Abdeslam insistirao na tome da je odigrao samo manju ulogu u napadima, njegovi prijatelji kažu da on sumnja u svoju nevinost.

Brat Saleha Abdeslama je izjavio za Ej-Bi-Si vesti da je Abdelhamid Abud - glavni mozak napada ubijen 19. novembra u Francuskoj, zapravo "manipulisao" Salehom. Abaud i Abdeslam bili su prijatelji iz detinjstva i uhapšeni su zajedno u jendoj pljački 2010. godine.

Policija i dalje traga za Salahom Abdeslamom za koga se veruje da je jedini preživeli ekstremista iz pariskih napada.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najtraženiji čovek se javio prijateljima: U Briselu sam i umirem od straha

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2015

Najtraženiji čovek na svetu, Salah Abdeslam, krije se negde u okolini Brisela, a kontaktirao je prijatelje moleći ih da mu pomognu da se dokopa Sirije, piše ABC News.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.