Tajms: 800 ekstremista spremno za napade u Evropi!

Izvor: Mondo, 25.Avg.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajms: 800 ekstremista spremno za napade u Evropi!

Oko 800 islamskih terorista koji su se vratili iz Sirije i Iraka spremaju se da pokrenu napade u Evropi, upozoravaju pripadnici španske protiviterorističke službe.

Foto: printscreen

Oni navode da su u pitaju džihadisti koji potiču iz Evrope, a obučavali su ih ISIS i grupe povezane sa Al-kaidom, piše danas The Times.

Tu treba pridodati i još 350 Britanaca koji su se vratili iz ratnih zona, za koje bezbednosne službe takođe navode da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << planiraju napade, ali isključivo na tlu Velike Britanije.

Ovo upozorenje bezbednosnih službi dolazi posle nedavnog napada u Parizu, tokom kog je Marokanac kalašnjikovom otvorio vatru na putnike, a savladalo ga je šestoro putnika, među kojima su bili i trojica Amerikanaca i Britanac.

Francuski predsednik ih je juče odlikovao za hrabrost.

Marokanac je u izjavi u policiji tvrdio da nije terorista i da je hteo samo da opljačka putnike, ali bezbednosne službe su saopštile da ima veze sa islamistima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Stotine džihadista čekaju znak za napade u Evropi

Izvor: B92, 25.Avg.2015

Stotine islamskih ekstremista spremne su za terorističke napade u Evropi, nakon što su se vratili iz Sirije i Irana, upozorili su španski zvaničnici...Navodi se da je reč o džihadistima koje su obučavali pripadnici Al Kaide i Islamske države, a koji u Evropi spremni čekaju znak za pokretanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.