Svi bez sirijskog pasoša moraju van Budimpešte?

Izvor: B92, 02.Sep.2015, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi bez sirijskog pasoša moraju van Budimpešte?

Prema nezvaničnim informacijama, mađarska policija bi sve bez sirijskog pasoša mogla da na silu sprovede iz Budimpešte, javlja novinar B92 s mesta zbivanja.

Izbeglice bi u tom slučaju bile prebačene do prihvatnih centara u Debrecinu. Osim toga, ispred železničke stanice u Budimpešti nema promena.

Osim toga, prema rečima nekolicine Sirijaca, policija je ranije danas po okolnim ulicama Budimpešte kupila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << određene njihove sunarodnike i odvodila ih u prihvatne centre.

Međutim i to, kao i informaciju o sprovođenju svih bez sirijskog pasoša, niko još nije potvrdio.

Reporter B92 sa mesta zbivanja navodi da se u glavnom gradu Mađarske nešto dešava, više policije je na ulicama nego prethodnih dana, a u grupama se šetaju i po okolnim ulicama.

Kako kaže, vidi se da se nešto dešava i među izbeglicama, situacija je napeta, čekaju šta će se dogoditi. Inače, izbeglice su u Budimpeštu pristizale čitavog dana i sada ih je tamo nekoliko hiljada.

Takođe, Mađari su ispred zapadne železničke stanice održali protest protiv vlade i u znak podrške izbeglicama.

Građani i dalje pomažu, ima ljudi koji sami donose hranu i vodu, kao i organizacija koje to rade svakog dana.

Novinar B92 navodi da su prizori dece koja se otimaju oko voća koje su doneli pripadnici tih organizacija veoma uznemirujući.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.