Suzan Rajs: SAD spremne za napad na ciljeve Islamske države u Siriji

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzan Rajs: SAD spremne za napad na ciljeve Islamske države u Siriji

Sjedinjene Američke Države spremne su da izvrše vazdušne napade na ciljeve Islamske države u Siriji, ali ne žele da objave kada će se to dogoditi, rekla je rano jutros savetnica predsednika Baraka Obame za nacionalnu bezbednost, Suzan Rajs.

- Mislim da nije primereno ni mudro da ja s podijuma obaveštavam kada će se to tačno dogoditi i koje korake treba prethodno preduzeti. Neću vam dati precizan podatak niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predviđanje kada bi to moglo da bude - rekla je Rajsova novinarima u Beloj kući.

Takođe, portparol Bele kuće Džoš Ernest, rekao je da ne mora svaki vazdušni napad da bude izvršen uz odobrenje predsednika Obame.

- Nasuprot nekim objavljenim izveštajima, on ne mora da odobri ili zabrani pojedinačne vazdušne napade na Siriju - rekao je Ernest.

Ernest, međutim, nije želeo da odgovori da li Obama mora da odobri prvi napad na Siriju, rekavši da predsednik i njegov tim preispituju planove koje im dostavi Pentagon, preneo je Rojters.

On je dodao i da SAD preduzimaju mere predostrožnosti da bi ograničile štetu i povrede civila u Iraku i Siriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.