Sutra hitna sednica SB UN zbog Sirije

Izvor: B92, 06.Okt.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra hitna sednica SB UN zbog Sirije

UN -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija hitno će se sastati u petak na inicijativu Rusije kako bi raspravljao o situaciji u Siriji.

Kako se navodi, do sastanka će doći nakon što je specijalni izvestilac UN za Siriju Stafan de Mistura izrazio zabrinutost da će pobunjenički delovi Alepa biti "sasvim uništeni" do kraja godine.

Sednica je sazvana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na inicijativu Rusije i na njoj će De Mistura putem video konferencije podneti izveštaj, saopštili su diplomatski izvori u UN.

De Mistura je ranije danas pozvao ekstremiste povezane sa Al Kaidom u istočnom delu Alepa da napuste to područje.

Specijalni izaslanik za Siriju takođe je zatražio od sirijskih i ruskih snaga da odmah prekinu bombardovanje Alepa da bi borci fronta Fateh al Šama (bivšeg Nusra fronta, sirijskog ogranaka Al Kaide) mogli da napuste grad.

On je izrazio i nadu da pobunjenički delovi Alepa do kraja godine neće biti "potpuno uništeni".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitna sednica Saveta bezbednosti o Siriji

Izvor: Mondo, 06.Okt.2016

Savet bezbednosti UN hitno će se sastati sutra kako bi raspravljao o situaciji u Siriji...Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP..Sednica je sazvana nakon što je specijalni izvestilac UN za Siriju Stefan de Mistura izrazio zabrinutost da će pobunjenički delovi Alepa biti "sasvim uništeni"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.