Stigla pomoć za sirijske izbeglice čekana mesecima

Izvor: Blic, 19.Jan.2014, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla pomoć za sirijske izbeglice čekana mesecima

Palestinski izbeglički logor u Siriji dobio je prvu humanitarnu pomoć posle višemesečne blokade zbog ratnih sukoba, prenela je danas britanska televizija BBC pozivajući se na palestinske izvore. Palestinska deca čekaju u redu za hranu

U logoru "Jarmuk", u glavnom gradu Sirije, Damasku, živi oko 18.000 palestinskih izbeglica koji nisu dobijali nikakvu pomoć od jula prošle godine.

BBC je preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je u tom logoru bilo i umiranja od gladi i nedostatka lekarske pomoći.

Za sada nije poznato koja količina humanitarne pomoći je dostavljena.

Od marta 2011. u građanskom ratu u Siriji je poginulo više od 130.000 ljudi, a mirovni pregovori zakazani za utorak, i dalje su neizvesni.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.