Sirijski pobunjenici razbili opsadu u Alepu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici razbili opsadu u Alepu

Sirijska opoziciona koalicija saopštila je danas da su pobunjenici razbili opsadu sirijskih snaga u Alepu u istoimenoj provinciji na severu Sirije, javila je agencija Frans pres.

"Pobunjenici su razbili opsadu", navela je koalicija na Tviteru.

Jedna od glavnih islamističkih pobunjeničkih snaga koja učestvuje u sukobima na terenu Ahrar al Šam, saopštila je da je "napredovanjem pobunjenika otvoren put ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Alepu".

Agencija AP javila je da su pobunjenici ranije danas pokrenuli novu ofanzivu u Alepu gde su u toku sukobi i vazdušni udari na južnim obodima tog grada.

Neimenovani vojni izvori izjavili su agenciji SANA da je "veliki broj" pobunjenika napao vojnu školu u Alepu i dodao da vladine snage pružaju otpor.

Pobunjenici su 31. jula uz pomoć džihadista iz grupe Fateh al Šam pokrenuli kontra-ofanzivu na jugu Alepa da bi razbili opsadu sirijskih snaga u tom gradu koja traje od 17. jula.

Za nedelju dana sukoba poginulo je više od 500 boraca sirijskih i pobunjeničkih snaga, kao i više od 130 civila.

Grad Alep u istoimenoj provinciji i drugi grad po veličini u Sriji, podeljen je od 2012. godine na četvrti pod kontrolom pobunjenika i sirijskih snaga.

Više od 280.000 ljudi poginulo je u petogodišnjem građanskom ratu u Siriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sirijski pobunjenici razbili opsadu Alepa

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016

Sirijska opoziciona koalicija saopštila je da su pobunjenici razbili opsadu sirijskih snaga u Alepu u istoimenoj provinciji na severu Sirije, javila je agencija Frans pres..."Pobunjenici su razbili opsadu", navela je koalicija na Tviteru...Jedna od glavnih islamističkih pobunjeničkih snaga koja učetvuje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.