Sirijski borci spremni za ofanzivu

Izvor: B92, 28.Dec.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski borci spremni za ofanzivu

Sirijski borci koje podržava Turska, saopštili su da su u pripravnosti i spremni za ofanzivu na grad Manbidž, na severu Sirije.

Nad tim gradom su kontrolu preuzele snage vlade u Damasku .

Portparol boraca Jusef Hamud izjavio je da su oni ojačali svoje pozicije na frontu kod grada, prenosi AP.

"Mi smo na isturenim pozicijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duž fronta sa Manbidžom i kod ruralnih područja. Ojačali smo svoje pozicije, u pripravnosti smo, čekamo signal za početak borbe", rekao je Hamud.

Turski i sirijski borci najavili su ranije ofanzivu na Manbidž, nad kojim su kontrolu, pre nego što su je predali sirijskoj vojci, imali kurdski borci Jedinica za zaštitu naroda (YPG) koji uživaju američku podršku. Njih Turska smatra terorističkom organizacijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijski borci spremni za ofanzivu

Izvor: Blic, 29.Dec.2018, 01:43

Sirijski borci koje podržava Turska, saopštili su da su u pripravnosti i spremni za ofanzivu na grad Manbidž, na severu Sirije, nad kojim su kontrolu preuzele snage vlade u Damasku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.