Sirijski avion oboren na granici sa Turskom

Izvor: RTS, 23.Mar.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski avion oboren na granici sa Turskom

Kod granice Sirije sa Turskom, gde se pobunjenici bore protiv snaga predsednika Bašara el Asada, oboren sirijski vojni avion. Za sada nije jasno ko je odgovoran za obaranje aviona.

U severnom regionu Sirije kod granice sa Turskom, gde se pobunjenici bore protiv snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada, oboren je sirijski vojni avion, saopštili su aktivisti i regionalni mediji.

Za sada nije jasno ko je odgovoran za obaranje aviona, navodi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Sirija je saopštila da su turske oružane snage oborile vojni avion, navodeći da je reč o očiglednoj agresiji.

Sirijska državna televizja je, pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, javila da je avion oboren dok je bio u vazdušnom prostoru Sirije, u trenutku kada su meta njegovog napada bili pobunjenici koji su bili u ofanzivi na provinciju Latakija.

Nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava takođe je objavila, pozivajući se na lokalne stanovnike, da je avion oboren u pucnjavi koja je došla sa turske strane granice.

Međutim, turski mediji su objavili da zvaničnici demantuju da je Turska oborila avion i tvrde da su za obaranje odgovorni sirijski pobunjenici.

Avion je oboren dok sirijske trupe pokušavaju da ponovo preuzmu kontrolu nad graničnim prelazom sa Turskom, koji su u petak zauzeli pobunjenici, navodi agencija AP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.