Sirijski alaviti: Nismo se odrekli Asada

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski alaviti: Nismo se odrekli Asada

Predstavnici alavita u Siriji demantovali su navode pojedinih medija da su se odrekli sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Oni navode da on predstavlja simbol arapskog otpora protiv cionizma, budući da je Sirija, kako su rekli, zemlja koja je okupila sve religije.

Šeik Ahmed Bilal, jedan od istaknutijih predstavnika sirijskih alavita, rekao je za Sputnjik da su pisanja medija još jedan pokušaj da se napravi zavera uperena protiv Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Oni pokušavaju da podele našu zemlju. Već su predlagali da se formira alavitska država, međutim ništa od toga nije uspelo. Damask je nama bliži nego Latakija, mi smo jedna zemlja, i kroz naše vene teče ista krv. Takvi članci su još jedna u nizu laži u informativnom ratu uperenom protiv Sirije", rekao je on.

Pored toga, istakao je Bilal, odricanje ljudi iste veroispovesti od konkretnog čoveka ili organizacije može uslediti isključivo nakon sastanka verskih poglavara, nakon čega bi se izdao zvanični dokument kojim bi javnost o tome bila obaveštena.

Bilal je u ime svih alavita još jednom pozvao medije da istog časa prekinu da objavljuju lažne informacije, kao i da se izvine javnosti zbog dezinformacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.