Sirijske snage preuzele tri naselja u Palmiri

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske snage preuzele tri naselja u Palmiri

Sirijske snage su preuzele u subotu kontrolu nad tri naselja u Palmiri, čuvenom antičkom gradu koji su prošle godine zauzeli ekstremisti, preneli su sirijski državni mediji.

Sirijska vojska i saveznički borci su uz podršku ruskih vazdušnih napada zauzeli pozicije u tri naselja koja pripadaju modernom delu grada, navodi sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Palmira, poznata kao "nevesta pustinje", ranije je svake godine privlačila desetine hiljada turista.

Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) je u maju prošle godine iz grada isterala vladine snage u roku od nekoliko dana, a zatim uništila neke od najpoznatijih spomenika svetske baštine UNESKO. Ekstremisti veruju da antički ostaci promovišu idolopoklonstvo.

Preuzimanje Palmire će predstavljati veliku pobedu sirijskog predsednika Bašara Asada i njegovih saveznika, koji su proteklih nekoliko meseci ostvarili napredak u borbi protiv IDIL-a i drugih pobunjenika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijska vojska napreduje u Palmiri

Izvor: B92, 26.Mar.2016

Damask -- Sirijske snage preuzele kontrolu nad tri naselja u Palmiri, čuvenom antičkom gradu koji su prošle godine zauzeli ekstremisti, javljaju sirijski državni mediji...Sirijska vojska i saveznički borci su uz podršku ruskih vazdušnih napada zauzeli pozicije u tri naselja koja pripadaju modernom...

Nastavak na B92...

Sirijske snage preuzele tri naselja u Palmiri

Izvor: Beta, 26.Mar.2016

Sirijske snage su preuzele danas kontrolu nad tri naselja u Palmiri, čuvenom antičkom gradu koji su prošle godine zauzeli ekstremisti, preneli su sirijski državni mediji. Sirijska vojska i saveznički borci su uz podršku ruskih vazdušnih napada zauzeli pozicije u tri naselja koja pripadaju modernom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.