Sirijska vojska zauzela Istočnu Gutu

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska zauzela Istočnu Gutu

Sirijska vojska je objavila da je predgrađe Damaska Istočna Guta "u potpunosti oslobođena" pošto je poslednja grupa pobunjenika napustila grad Dumu.

Portparol Ali Majhub je naveo da specijalne jedinice čiste ulice i trgove Dume od mina i eksploziva koje su pobunjenici postavili.

Duma je najveći grad u Istočnoj Guti i njeno oslobađanje je najveća pobeda za sirijsku vojsku od početka rata pre sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godina.

U saopštenju se navodi da su otkrivene fabrike oružja, skladišta oružja, tuneli i skladišta hrane.

Takođe, navedeno je i da vojska priprema Istočnu Gutu za povratak desetina hiljada ljudi raseljenih tokom dvomesečne ofanzive vladinih snaga na to područje.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sirijska vojska zauzela Istočnu Gutu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2018

Sirijska vojska je danas objavila da je predgradje Damaska Istočna Guta "u potpunosti oslobodjena" pošto je poslednja grupa pobunjenika napustila grad Dumu...Portparol Ali Majhub je naveo da specijalne jedinice čiste ulice i trgove Dume od mina i eksploziva koje su pobunjenici postavili...Duma je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.