Sirijska vojska povratila Palmiru

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska povratila Palmiru

Sirijska vojska je od grupe Islamska država ponovo osvojila drevnu tvrđavu Palmire, objavio je vojni izvor. Taj grad koji se nalazi na listi Uneskove baštine je u velikoj meri oštećen tokom boravka džihadista.

Sirijska vojska je od grupe Islamska država ponovo osvojila drevnu tvrđavu Palmire, objavio je vojni izvor, prenela je državna televizija.

Izvor je naveo da su sirijske oružane snage u koordinaciji s milicijama Snaga nacionalne odbrane preuzele >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kontrolu nad citadelom Palmire, nakon što su zadale velike gubitke teroristima IS, javile su agencije.

IS je zauzeo tvrđavu 23. maja 2015. i tamo podigao svoju zastavu i od tada je kontrolisao taj grad i ruševine.

Dvorac i antički grad Palmira su na UNESCO-ovoj listi svetske baštine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.