Sirijska vojska osvojila dolinu u blizini Damaska

Izvor: Blic, 29.Jan.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska osvojila dolinu u blizini Damaska

Snage sirijske vlade vratile su pod svoju kontrolu sve gradove i sela u dolini Vadi Barada, u blizini Damaska, saopštila je danas sirijska vojska.

"Jedinice naših oružanih snaga, zajedno sa savezničkim snagama, postigle su svoju misiju u vraćanju bezbednosti i stabilnosti u oblasti", navodi se u saopštenju, koje je portparol sirijske vojske pročitao na sirijskoj državnoj televiziji, prenosi Rojters.

Sirijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojne snage ušle su juče u selo Ain al-Fidža, u blizini Damaska, i preuzele kontrolu nad izvorom iz koga se vodom snabdeva veći deo prestonice.

Vojska Sirije ušla je na područje Vadi Barada u dogovoru sa pobunjenicima koji su se borili da sačuvaju tu dolinu, saopštili su mediji libijske paravojne formacije Hezbolah i dodali da dogovor podrazumeva evakuaciju pobunjenika iz oblasti.

Dolina Vadi Barada, gde se nalazi selo Ain al-Fidza, postala je najintenzivnije poprište borbe u sirijskom građanskom ratu i prekid snabdevanja vodom izazvao je ogromne nestašice u Damasku od početka ove godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Uspostavljena potpuna kontrola nad dolinom VADI BARADA! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2017

Sirijske vojne snage ušle su juče u selo Ain al-Fidža, u blizini Damaska, i preuzele kontrolu nad izvorom iz koga se vodom snabdeva veći deo prestonice..Snage sirijske vlade vratile su pod svoju kontrolu sve gradove i sela u dolini Vadi Barada, u blizini Damaska, saopštila je danas sirijska vojska...Wadi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.