Sirijska vojska oslobodila pet kvartova u Alepu

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska oslobodila pet kvartova u Alepu

Sirijske snage su za poslednjih 24 časa značajno napredovale u pravcu istočnih regiona Alepa, saopštio je Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji.

U istočnom delu Alepa vojska je oslobodila pet kvartova  i više od 2.000 zgrada od terorista Nusra fronta i njima bliskim formacija. U Centru su naveli da su među militantima česti sukobi zbog toga što deo terorista želi da napuste grad, dok ih najradikalnije formacije u tome ometaju. Više od 900 civila i osam militanata, koji su prekinuli otpor, izašli su iz istočnih područja Alepa po koridorima koje je označio Centar za mirenje i sirijske vlasti.

Pritom, stihijski protesti su naterali teroriste da napuste El Kasidi, Hajdariju i i Hanano, koji su se nalazili pod njihovom kontrolom već četiri godine, saopštili su u centru. Poslednjih meseci situacija u Alepu se veoma zaoštrila, u gradu i predgrađima su žestoke teške borbe. Terorističke grupe koje su bliske Nusra frontu zadržavaju stotine hiljada civila u istočnim kvartovima grada i zaustavljaju svaki njihov pokušaj da izađu kroz označene humanitarne koridore.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) SIRIJSKA VOJSKA OSLOBODILA 40 ODSTO ISTOČNOG ALEPA: Borbe se nastavljaju do konačne pobede

Izvor: Kurir, 28.Nov.2016

...Ukupno je oslobođeno 40 odsto teritorije tog dela grada, saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji..„Sirijske vladine snage nastavljaju oslobađanje od militanata severnog dela istočnog Alepa U ovom trenutku je uspostavljena potpuna kontrola nad 12 kvartova: Bajadin,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.