Sirijska vojska napreduje oko Damaska

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska napreduje oko Damaska

13.01.2016. -

Sirijska vojska je uz podršku ruskih vazdušnih snaga uspela da povrati još dva mesta u provinciji Damask u regionu Istočne Gute, javljaju iranski mediji.

Oslobođena mesta se nalaze severno od međunarodnog aerodroma u Damasku, prenosi iranska agencija Fars.

„Sirijska vojska i Nacionalne odbrambene snage oslobodile su mesta Hoš el Matin i Tal Farzat i tom prilikom je poginulo više od deset terorista, a mnogo njih je ranjeno“, rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je agenciji u vojsci.

Teroristi Nusra fronta i takozvane organizacije Džaiš el islam pretrpele su velike gubitke i bile su prinuđene da napuste svoje pozicije.

Početkom ove nedelje vladine snage uložile su svoje napore da povrate strateški ključno mesto Bilalijah, koje su teroristi koristili kao svoju bazu i Istočnoj Guti.

Kada stave pod svoju kontrolu Bilalijah,  sirijske oružane snage će moći da povrate još tri mesta u neposrednoj blizini aerodroma.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.