SAD razmatraju mogućnost novih sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD razmatraju mogućnost novih sankcija Rusiji

Sjedinjene Američke Države s evropskim partnerima i vladama u regionu razgovaraju o tome kako se suprotstaviti dejstvima Rusije u Siriji, a razmatra se i mogućnost novih sankcija, rekao je u predstavnik Bele kuće Džoš Ernest.

„Sjedinjene Američke Države su u intenzivnim pregovorima s evropskim partnerima, kao i zemljama u regionu, koje su pozvane da prekinu nasilje u Siriji. Za suprotstavljanje akcijama Rusije u Siriji razmatra se niz mera koje uključuju i mogućnost sankcija“, rekao je Ernest, ali nije precizirao da li je reč o individualnim sankcijama ili onima koje su usmerene protiv ruskih kompanija.

Zemlje Zapada optužuju Moskvu i Damask da bombarduju civile i položaje naoružane sirijske opozicije, dok Rusija i Sirija insistiraju na tome da bombarduju isključivo položaje terorista i optužuju SAD da su nesposobne da utiču na odrede „umerene opozicije“ da se razdvoje od ekstremista.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je da u Kremlju ne komentarišu mogućnost uvođenja sankcija Evropske unije Rusiji usled situacije u Siriji, navodeći da treba sačekati finalnu rezoluciju lidera evropskog samita. Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da sankcijama Rusiji zbog Ukrajine ili Sirije konkretni problemi neće biti rešeni, već da je to samo politika obuzdavanja Rusije i njenog razvoja.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rjabkov: Cilj Obamine administraci je potpuno uništenje odnosa sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016

Sadašnjoj administraciji SAD, izjavljujući o mogućem uvođenju novih sankcija, izgleda da je cilj konačno uništenje bilateralnih odnosa sa Rusijom, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.. . Predstavnik Bele kuće Džoš Ernst je tokom redovnog brifinga izjavio da SAD razgovaraju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.