Izvor: Blic, 29.Avg.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD primile obećanih 10.000 sirijskih izbeglica

Sjedinjenje Američke Države su saopštile da će danas, čak mesec dana pre roka, ispuniti obećanje da prime 10.000 izbeglica iz Sirije tokom ove fiskalne godine.

"U ime predsednika i njegove administracije, želim najtopliju dobrodošlicu svakoj sirijskoj izbeglici koja ovde dodje, kao i mnogim drugim izbeglicama koje su u SAD ove godine stigle iz čitavog sveta", istakla je u saopštenju za štampu savetnica američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a prenela je agencija AFP.

Ona je navela da brojka od 10.000 predstavlja "povećanje u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu za šest puta" i to nazvala "značajnim korakom koji se nadamo da ćemo dodatno unaprediti".

Rajs je navela da prihvat izbeglica predstavlja "samo mali deo širih humanitarnih napora SAD-a u Siriji i regionu".

Aktivisti su prethodnih meseci kritikovali SAD zbog spore reakcije na sirijsku krizu, koja traje već više od pet godina. Istovremeno su susedi Sirije poput Libana i Jordana primili na stotine hiljada izbeglica, a dosad nezabeleženi priliv izbeglica je izazvao krizu i u Evropi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.