SAD krive Rusiju za navodni hemijski napad u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2018, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD krive Rusiju za navodni hemijski napad u Siriji

Optužbe

SAD su optužile Rusiju za izgubljene "živote nedužnih Sirijaca" posle izveštaja o navodnom novom napadu hemijskim oružjem u Siriji.

Ambasada SAD biće premeštena u Jerusalim 2019.

Aktivisti i spasilački timovi su saopštili da je sirijska vlada danas izvela napad, najverovatnije otrovnim gasom, koji je zahvatio gotovo 20 civila u pobunjeničkom predgrađu Damaska. Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nojer rekla je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se "životi nedužnih Sirijaca gube zbog nespremnosti ili nesposobnosti" Moskve da "obuzda režim (sirijskog predsednika Bašara) Asada".

Nojer je navela da SAD nastoje da okrive one koji koriste hemijsko oružje u napadima u kojima "je ubijeno toliko mnogo Sirijaca".

Ona je Rusiju okrivila da sputava pokušaje u Ujedinjenim nacijama "da se zaštite ti životi civila". Nojer je pozvala Rusiju da privoli Asadovu vladu da pregovora o političkom rešenju u Siriji, razorenoj sedmogodišnjim građanskim ratom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.