Ruski udari nisu izazvali humanitarnu krizu

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruski udari nisu izazvali humanitarnu krizu"

Moskva -- Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je navode SAD da su ruski udari izazvali humanitarnu krizu u Siriji, optuživši Zapad za podstrekavanje problema.

Američki navodi da Moskva nasumice bombarduje su "potpuno neosnovani", izjavila je na konferenciji za novinare portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Ona je, takođe, kao neosnovane odbacila kritike da rusko bombardovanje u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "gura izbeglice ka Evropi", preneo je Rojters.

Navodi američkog državnog sekretara Džona kerija da u ruskim vazdušnim udarima u Siriji ginu civili su neodgovorni, rekla je Zaharova.

"Neodgovorno je davati takve izjave. Kao i uvek, nikakva kredibilna informacija ili dokaz koji bi potvrdio takve navode nisu predočeni ruskoj strani", dodala je ona, preneo je Tas s.

Rusija je u više navrata tražila od američkih kolega da jasno kažu "ko koga bombarduje" i gde se nalaze pozicije terorističke Islamske države, kazala je Zaharova.

"Dosad nismo dobili jasan odgovor, a što je još važnije, nismo videli konkretnu akciju", poručila je Zaharova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.