Ruski bombarderi gađali pozicije ID u Siriji

Izvor: RTS, 25.Nov.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski bombarderi gađali pozicije ID u Siriji

Pozicije terorističke grupe Islamska država (ID) u severoistočnoj Siriji danas je bombardovalo šest ruskih bombardera "tu-22m3" dalekog dometa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
"Dana 25. novembra 2017. šest bombardera ‘tu-22m3‘ dalekog dometa ruskih snaga vazdušne odbrane izvelo je vazdušne napade na pozicije terorističke grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ID u severnoj Siriji", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Tas.

Prema navodima ministarstva, "polazeći sa aerodroma u Rusiji, avioni su pogodili uporišta i opremu terorista u blizini naseljenog mesta Ališar".
Bombarderi su uništili sve označene mete, "što je potvrđeno specijalnom opremom za posmatranje", saopštilo je ministarstvo.
Borbeni avioni "su-30sm" i "su35s" koji se nalaze u vazdušnoj bazi Kmeimim u Siriji, pružili su podršku ruskim bombarderima u sirijskom vazdušnom prostoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.