Ruska vojska potrvdila: Alep kontaminiran otrovnom supstancom

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska potrvdila: Alep kontaminiran otrovnom supstancom

Ruske specijalne snage za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu potvrdili su da je kvart sirijskog Alepa, u kojem se dogodio napad hemijskim sredstvima od strane militanata, zaražen, izjavio je predstavnik ruske vojske Konstantin Potemkin.

Kako je precizirao, zahvaljujući opremi za merenje nivoa zagađenosti utvrđeno je da je taj deo grada kontaminiran.

Potemkin je takođe rekao i da će detaljan sastav supstance koja je korišćena prilikom napada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti utvrđena nakon analize.

- Sakupili smo uzorke zemljišta, odlomke betona i segmente municije korišćene prilikom napada. To će biti predato laboratoriji koja se nalazi na bazi Hmejmim kako bi se sprovela analiza -  dodao je on.

Podsetimo, sinoć su sirijski mediji javili da su teroristi gađali četvrt Halidija, kao i oblast Zahra i Ulicu Nil granatama koje sadrže hlor.

Među povređenima je najmanje četvoro dece. Hospitalizovani se žale na gušenje i imaju druge simptome tipične za trovanje. Prema poslednjim podacima, hospitalizovano je 107 osoba.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.