Ruska izvidnica plovi ka Siriji

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska izvidnica plovi ka Siriji

Moskva -- Rusija poslala izviđački brod u istočni deo Sredozemnog mora, dok se istovremeno Sjedinjene Američke Države pripremaju za moguću vojnu intervenciju u Siriji.

Izviđački brod "Prijazovje" je kasno sinoć napustio bazu ruske mornarice u ukrajinskoj luci na Crnom moru Sevastopolju i krenuo u misiju "prikupljanja informacija na području eskalacije konflikta", izjavio je neimenovani izvor iz ruske vojske, a preneo Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odbilo da komentariše tu informaciju.

Američki predsednik Barak Obama je juče izjavio da će zatražiti mišljenje Kongresa o vojnom udaru na sirijski režim, koji Zapad i opozicija terete da je izveo napad hemijskim oružjem.

Zvanična Moskva, jedan od najvećih snabdevača Sirije oružjem, navela je danas da SAD nisu dokazale svoje tvrdnje o upotrebi hemijskog oružja u Siriji od Asadovog režima. Kremlj veruje da iza napada stoje pobunjenici, koji žele da izazovu intervenciju Zapada u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija šalje izviđački brod u Mediteran

Izvor: Press, 02.Sep.2013

Izviđački brod "Prijazovje" je kasno sinoć napustio bazu ruske mornarice u ukrajinskog luci na Crnom moru Sevastopolju i krenuo u misiju "prikupljanja informacija na području eskalacije konflikta", izjavio je neimenovani izvor iz ruske vojske, a preneo Rojters...Rusko Ministarstvo odbrane je odbilo...

Nastavak na Press...

Rusi poslali i špijunski brod u Sredozemlje

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2013

Rusija je poslala izviđački brod u istočni deo Sredozemnog mora, prenela je u ponedeljak agencija Interfaks, u vreme kada se SAD pripremaju za mogući vojni napad u Siriji...Brod "Prijazovje" isplovio je u nedelju kasno uveče iz ruske mornaričke baze u ukrajinskom Sevastopolju, u Crnom moru, u misiju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napetost sve veća: Rusija spremna da brani Asadov režim?

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2013

MOSKVA - Rusija je poslala izviđački brod u istočni dio Sredozemnog mora, dok se istovremeno Sjedinjene Američke Države pripremaju za moguću vojnu intervenciju u Siriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.