Ruska artiljerija na severu Sirije, SAD zabrinute

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska artiljerija na severu Sirije, SAD zabrinute

Vašington -- Američke vlasti su saopštile da Rusija šalje artiljerijske jedinice na sever Sirije, piše Volstrit džurnal, pozivajući se na američke činovnike.

Prema podacima američke obaveštajne službe, nekoliko artiljerijskih jedinica koje su poslate na sever Sirije korišćene su poslednjih dana, između ostalog, i protiv pripadnika Nusra fronta. Ruska avijacija je takođe povećala i broj bombardera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji dnevno izvode desetine udara.

Američke vlasti su zabrinute time što bi Damask i Moskva mogli da se spremaju za nastavak velikih borbenih akcija. Negativan uticaj koji bi, prema mišljenju američkih vlasti, moglo da ima premeštanje ruskih snaga, bio je predmet telefonskog razgovora između predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog kolege iz Bele kuće Baraka Obame 18. aprila.

Prema podacima lista, primirje u Siriji je na ivici prekida. Zbog napada vladinih snaga, predstavnici opozicije su napustili pregovore u Ženevi. Međutim, bez obzira na to, sporazum o primirju koji je stupio na snagu 27. februara, na snazi je mnogo duže nego što se očekivalo.

Podsetimo da je ruska komanda negirala učešće u sirijskoj kopnenoj operaciji, ali navodi da su tamo prisutni ruski vojni savetnici i specijalci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.