Rusija šalje Siriji rakete

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija šalje Siriji rakete

Njujork -- Rusija šalje sofisticirane protivbrodske rakete Siriji, izveštavaju danas američki mediji, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Rakete bi mogle da budu upotrebljene prilikom eventualnih budućih stranih vojnih intervencija u Siriji, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ne potvrđujući detalje, ruski ministar spoljnih poslova Sergej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lavrov istakao je da Rusija nije prekršila nijedno međunarodno pravilo.

Šef ruske diplomatije kazao je da ne razume "zašto mediji pokušavaju od toga da stvore senzaciju", naglasivši da Rusija "ne krije da snabdeva oružjem Siriju na osnovu potpisanih ugovora, ne kršeći nijedan medjunarodni sporazum ili sopstveni zakon".

U nedavnoj ruskoj isporuci Siriji nalazi se i unapredjena forma rakete "Jakhont", dometa 290 kilometara, koja nosi ili eksploziv ili bojeve glave.

Informacija se pojavila usred jačanja bojazni međunarodne zajednice da bi hemijsko naoružanje moglo da bude upotrebljeno u Siriji, što je američki predsednik Barak Obama označio kao "crvenu liniju".

Rusija je jedna od nekoliko preostalih sirijskih saveznika i njen glavni snabdevač naoružanjem.

Prema ugovorima, vrednim na milijarde dolara, Rusija prodaje Damasku na hiljade tenkova, vojnih aviona, helikoptera, artiljeriju i odbrambene sisteme.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija šalje Siriji rakete

Izvor: Akter, 17.Maj.2013

Rusija šalje sofisticirane protivbrodske rakete Siriji, izveštavaju danas američki mediji, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike

Nastavak na Akter...

Rusija šalje Siriji rakete

Izvor: OkRadio.rs, 17.Maj.2013

Rusija šalje sofisticirane protivbrodske rakete Siriji, izveštavaju danas američki mediji, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike. Rakete bi mogle da budu upotrebljene prilikom eventualnih budućih stranih vojnih intervencija u Siriji, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Ne potvrđujući detalje,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.