Rusija gradi vojne baze u drevnoj Palmiri

Izvor: Blic, 17.Maj.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija gradi vojne baze u drevnoj Palmiri"

Organizacija Američko nasleđe tvrdi danas da ruska vojska gradi vojne baze u centralnom sirijskog gradu, arheološkom lokalitetu Palmiri, u zoni koja je pod zaštitom Uneska.

Američka škola Orijentalnih istraživanja objavila je satelitske snimke na kojima se vide gradilišta u severnom delu drevnog grada koji je su oštetili borci Islamske države, prenosi AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sirijske trupe uz podršku ruskih vazdušnih snaga su u martu preuzeli Palmiru od Islamske države.

Šef odeljenja za zaštitu antikviteta i muzeja Mamun Abdulkarim potvdrio je danas, u izjavi za AP, da Rusi grade male barake u kojima se nalaze kancelarija i klinike i dodao da njegova organizacija nikome nije tražila dozvolu za zidanje tih objekata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIČKA ORGANIZACIJA TVRDI: Rusija gradi vojne baze u drevnoj Palmiri!

Izvor: Kurir, 17.Maj.2016

...Američka škola Orijentalnih istraživanja objavila je satelitske snimke na kojima se vide gradilišta u severnom delu drevnog grada koji je su oštetili borci Islamske države, prenosi AP..Sirijske trupe uz podršku ruskih vazdušnih snaga su u martu preuzeli Palmiru od Islamske države..Šef odeljenja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.