Rusija: Srbija spremna da uđe u koaliciju

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Srbija spremna da uđe u koaliciju

Moskva -- Srbija i Jermenija su spremne da se pridruže Međunarodnoj koaliciji za deminiranje u Siriji, dok se mogućnost učešća Kine razmatra.

To je izjavio Aleksander Novikov, načelnik Odseka Glavnog direktorata za međunarodnu vojnu saradnju pri ruskom Ministarstvu odbrane.

Kako je Novikov naveo, rusko Ministarstvo odbrane radi na formiranju međunarodne koalicije za deminiranje sirijske teritorije, prenosi Tass.

"Uputili smo pisma ministarstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane Irana, Egipta, Srbije, Jermenije, Turske i Ujedinjenih Arapskim Emirata. Jermenija i Srbija su spremne da pošalju svoje jedinice, dok se mogućnost upotrebe kineskih jedinica razmatra", rekao je ruski zvaničnik.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predložio je u aprilu da se oformi Međunarodna koalicija za deminiranje u Siriji, a taj predlog je izneo na Šestoj moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, podseća ruska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija: Srbija spremna da uđe u koaliciju

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2017, 08:25

Srbija i Jermenija su spremne da se pridruže Međunarodnoj koaliciji za deminiranje u Siriji, dok se mogućnost učešća Kine razmatra...To je izjavio Aleksander Novikov, načelnik Odseka Glavnog direktorata za međunarodnu vojnu saradnju pri ruskom Ministarstvu odbrane...Kako je Novikov naveo, rusko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.