Rusija: Laži SAD, nema krize u Siriji

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Laži SAD, nema krize u Siriji

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je danas navode SAD da je rusko bombardovanje izazvalo humanitarnu krizu u Siriji, optuživši Zapad za podstrekavanje problema.

Foto: screenshot/youtube

Američki navodi da Moskva nasumice bombarduje su "potpuno neosnovani", izjavila je na konferenciji za novinare portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Ona je, takođe, kao neosnovane odbacila kritike da rusko bombardovanje u Siriji "gura >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izbeglice ka Evropi", preneo je Rojters.

 Navodi američkog državnog sekretara Džona Kerija da u ruskim vazdušnim udarima u Siriji ginu civili su neodgovorni, rekla je Zaharova.

"Neodgovorno je davati takve izjave. Kao i uvek, nikakva kredibilna informacija ili dokaz koji bi potvrdio takve navode nisu predočeni ruskoj strani", dodala je ona, preneo je Tas s.

Rusija je u više navrata tražila od američkih kolega da jasno kažu "ko koga bombarduje" i gde se nalaze pozicije terorističke Islamske države, kazala je Zaharova.

"Dosad nismo dobili jasan odgovor, a što je još važnije, nismo videli konkretnu akciju", poručila je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Ruski udari nisu izazvali humanitarnu krizu"

Izvor: B92, 10.Feb.2016

Moskva -- Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je navode SAD da su ruski udari izazvali humanitarnu krizu u Siriji, optuživši Zapad za podstrekavanje problema...Američki navodi da Moskva nasumice bombarduje su "potpuno neosnovani", izjavila je na konferenciji za novinare portparolka ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.