Rusi tvrde: Bagdadi je VRLO VEROVATNO MRTAV

Izvor: Blic, 22.Jun.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi tvrde: Bagdadi je VRLO VEROVATNO MRTAV

Postoji visok nivo sigurnosti da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen u vazdušnim napadiam Rusije prošlog meseca u Siriji, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov.

- Prema ruskom Ministarstvu odbrane, vrlo verovatno je da je lider IS Al Bagdadi eliminisan u udaru ruskih vazduhoplovnih snaga na militante u južnom predgrađu Rake krajem maja ove godine - rekao je Siromolotov.

Rusko ministarstvo odbrane je 16. juna reklo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Al Bagdadi možda bio u grupi vođa terorista na takozvanom vojnom savetu i da je poginuo u napadu 28. maja južno od terorističkog uporišta u Raki.

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije je, komentarišući vest, rekao da ne može da ponudi čvrst dokaz da je lider IS zaista mrtav.

Više puta je objavljivano da je Bagdadi ubijen, ali se posle ispostavilo da nije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kabinet Lavrova prvi put pomenuo smrt lidera ID

Izvor: B92, 22.Jun.2017

Moskva -- Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi "vrlo verovatno" ubijen u Siriji...Ova informacija stiže posle višednevnih spekulacija o tome, tvrdnji iz Ministarstva odbrane i oprečnih komentara iz kabineta Sergeja Lavrova..."Veoma je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.