Rođaci malog Ajlana Kurdija dobila azil u Kanadi

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođaci malog Ajlana Kurdija dobila azil u Kanadi

Porodica malog sirijskog izbeglice Ajlana Kurdija, čija je slika kako leži mrtav na jednoj turskoj plaži potresla svet, dobila je azil u Kanadi, prenela je večeras kanadska televizija Si Bi Si (CBC).

Tetka preminulog Ajlana, koja živi u Vankuveru, rekla je novinarima da su kanadske imigracione službe odobrile azil njegovoj porodici.

Kanada će naredne nedelje početi da prima sirijske izbeglice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a do kraja godine se očekuje da će ih doći oko 10.000. U januaru i februaru predvdiđeno je da u Kanadu bude prebačeno 15.000 sirijskih izbeglica.

Fotografija trogodišnjeg Ajlana Kurdija kako leži mrtav na plaži kod Bodruma obišla je početkom septembra ceo svet. Njegov stariji, petogodišnji brat i majka su takođe umrli.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ŠANSA ZA NOVI POČETAK: Porodica utopljenog sirijskog dečaka Ajlana dobila azil u Kanadi

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015

VANKUVER - Porodica malog sirijskog izbeglice Ajlana Kurdija, čija je slika kako leži mrtav na jednoj turskoj plaži potresla svet, dobila je azil u Kanadi, prenela je večeras kanadska televizija Si Bi Si (CBC)...Tetka preminulog Ajlana, koja živi u Vankuveru, rekla je novinarima da su kanadske imigracione...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.