Rekonstrukcija obaranja ruskog aviona SU-24 VIDEO

Izvor: B92, 24.Nov.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija obaranja ruskog aviona SU-24 VIDEO

Ruski borbeni avion tipa Suhoj-24 oboren je iznad Sirije iz vazduha, raketom ispaljenom iz turskog aviona tipa F-16, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Ruski avion je oboren na svom putu do vazdušne baze Hmejmim na teritoriji Sirije od turskog aviona tipa F-16“, navodi se u saopštenju.

Ruska televizija objavila je video-snimak rekonstrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaranja ruskog aviona nad tursko-sirijskom granicom.

Kako se navodi na snimku, ruski avion bio je na visini od 6.000 metara, kada je pogođen raketom tipa vazduh-vazduh.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će obaranje ruskog aviona izazvati velike promene u odnosima Rusije i Turske.

Lider Čečena Ramzan Kadirov izjavio je da će Turska "zažaliti zbog onog što je učinila", nakon što su turski lovci oborili ruski vojni avion.

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je, povodom obaranja ruskog aviona, da je Turska imala pravo da odgovori na povredu svog vazdušnog prostora.

SAD veruju da je upad ruskog aviona u turski prostor trajao tek nekoliko sekundi, nakon čega su ga turski lovci oborili, izjavio je jedan američki zvaničnik.
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Rekonstrukcija obaranja ruskog aviona

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2015

Ruski borbeni avion tipa Suhoj-24 oboren je iznad Sirije iz vazduha, raketom ispaljenom iz turskog aviona tipa F-16, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane...- Ruski avion je oboren na svom putu do vazdušne baze Hmejmim na teritoriji Sirije od strane turskog aviona tipa F-16 - navodi se u saopštenju...Ruska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.