RUS: Podržaćemo četiri grupe pobunjenika u Siriji

Izvor: B92, 15.Dec.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUS: Podržaćemo četiri grupe pobunjenika u Siriji

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da planira da podrži vazdušnim udarima četiri pobunjeničke grupe u Siriji.

Ministarstvo je dodalo da radi na tome da pokuša da ujedini napore Slobodne sirijske armije i snaga sirijske vlade protiv Islamske države.

Generalštab ruske vojske objavio je to saopštenje u trenutku susreta američkog državnog sekretara Džona Kerija, ruskog predsednika Vladimira Putina i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, čija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je glavna tema Sirija, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da se protiv ID bori više od 5.000 pobunjenika u sadejstvu sa snagama sirijskog režima predsednika Bašara el Asada.

"Rad na ujedinjavanju akcija i napora vladinih snaga i drugih grupa koje su zainteresovane da oslobode Siriju od međunarodnih terorista biće nastavljen", saopštila je ruska vojska.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija:Četiri pobunjeničke grupe sa 5.000 boraca ratuju sa Asadom protiv IS

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2015, 01:23

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da planira da podrži vazdušnim udarima četiri pobunjeničke grupe u Siriji, dodajući da radi na tome da pokuša da ujedini napore Slobodne sirijske armije i snaga sirijske vlade protiv Islamske države. Generalštab ruske vojske objavio je to saopštenje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.