Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Oslobođena skoro sva teritorija Sirije - Putin


Izvor:
Vostok / RT

Skoro čitava teritorija Sirije, uključujući istorijske hrišćanske regione, oslobođena je od terorista, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. Naglasio je značaj vraćanja mira kako bi se izbeglicama svih vera omogućio povratak kući.

"Situacija u ovoj zemlji postepeno se menja. Sirijske oružane snage uz podršku ruske vojske oslobodile su od terorista gotovo čitavu teritoriju zemlje, uključujući i istorijske hrišćanske regione", rekao je Putin na sastanku sa poglavarima pravoslavnih crkava.

"Moskva će pomoći u obnavljanju svetih mesta ne samo sirijskim hrišćanima, već i muslimanima i Jevrejima", izjavio je ruski predsednik.

"Pomoći ćemo i članovima drugih veroispovesti, uključujući i muslimane, koji su, kao što smo dobro upoznati, u velikoj meri patili od ruku bandita, terorista i radikala", rekao je Putin.

"Pomoći ćemo i Jevrejima, već smo dobili pozive organizacija za pomoć u obnavljanju judejskih svetinja", rekao je Putin.

Ruski predsednik je ponovio važnost radne grupe koju su osnovale Ruska pravoslavna i Rimokatolička crkva. Cilj radne grupe je da popiše uništene objekte i crkve u Siriji za pripremu njihovih rekonstrukcija.

"Povratak hrišćanskog stanovništva, kao i izbeglica drugih veroispovesti, mogao bi odigrati presudnu ulogu u obnavljanju mirnog života u zemlji pogođenoj ratom", naglasio je predsednik Putin.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Pomoć pripadnicima svih vjeroispovijesti u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2017

NOVO-OGARJOVO - Skoro cjelokupna sirijska teritorija, uključujući područja gdje su oduvijek živjeli hrišćani, oslobođena je od terorista, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa poglavarima pravoslavnih crkava..."Situacija u Siriji se postepeno mijenja, sirijske snage uz podršku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.