RACIJA U KALINjINGRADU: Razbijena ćelija Islamske države, uhapšeno devet članova

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RACIJA U KALINjINGRADU: Razbijena ćelija Islamske države, uhapšeno devet članova

Direktorat ruske savezne bezbednosne službe saopštio je da su osumnjičeni delili zabranjenu literaturu svojim pristalicama i prisiljavali ih na zločine U Kalinjingradu je danas uhapšeno devet članova tajne radikalne ćelije pod sumnjom da su sprovodili aktivnosti u takozvanoj Islamskoj državi i regrutovali nove članove, saopštio je Direktorat ruske savezne bezbednosne službe za region Kalinjingrada.Pročitajte još: RUSIJA U OPASNOSTI: Centar terorizma se seli iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Sirije u zemlju s kojom ima bezvizni režim"Policijski istražitelji otkrili su da su članovi grupe sprovodili ideološku propagandu među lokalnim stanovništvom, delili zabranjenu literaturu svojim pristalicama i prisiljavali ih na zločine povezane sa terorizmom. Kao rezultat tih ilegalnih aktivnosti uhapšenih, dvojica ruskih državljana su otišla u Siriju da se bore kao članovi terorističke organizacije Islamska država", navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.Pročitajte još: Sirija: Islamska država otela 36 žena i dece "jeretika"Tokom pretraživanja stanova uhapšenih, pronađene su granate i verska literatura.Protiv četvorice uhapšenih pokrenut je krivični postupak za terorizam, dok su ostali pod istragom zbog moguće umešanosti u terorističke aktivnosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kalinjingrad, uhapšeno devet članova Islamske države

Izvor: RTS, 01.Avg.2018

Policija je uhapsila devet pripadnika tajne radikalne ćelije zbog sumnje da su sprovodili aktivnosti u takozvanoj Islamskoj državi i regrutovali nove članove u Kalinjingrad, saopštio je Direktorat ruske savezne bezbednosne službe za region Kalinjingrada. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.