Putin: Borba protiv međunarodnog terorizma u Siriji prioritet

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2020, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Borba protiv međunarodnog terorizma u Siriji prioritet

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan pozvao je predsednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o pogoršanju situacije na severu Sirije, saopštila je pres služba Kremlja. Napominje se da je predsednik Putin izrazio "zabrinutost zbog eskalacije tenzija u Idlibu, što je izazvalo brojne žrtve, uključujući i među turskim snagama".
RT: NATO će održati hitan sastanak o eskalaciji situacije u Idlibu na zahtev Turske - Stoltenberghttps://t.co/EaBzpkt7lE
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 28, 2020 Putin je takođe pozvao na efikasniju saradnju između ministarstava odbrane Rusije i Turske. "Obe strane su naglasile potrebu dodatnih mera za normalizaciju situacije na severozapadu Sirije. Dogovoreno je da se intenziviraju relevantne konsultacije i razmotri mogućnost održavanja samita u bliskoj budućnosti", navodi se u saopštenju Kremlja.
RT: Turski vojnici bili sa terorističkom grupom kada ih je napala sirijska vojska - Moskvahttps://t.co/FduQ4WtU9I
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 28, 2020 Pored toga, predsednik Putin je borbu protiv međunarodnog terorizma u Siriji nazvao prioritetom.
 
 

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.