Priština, pritvor osumnjičenom za terorizam

Izvor: RTS, 09.Okt.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština, pritvor osumnjičenom za terorizam

Sud u Prištini odredio je pritvor od mesec dana muškarcu osumnjičenom da se borio u Siriji kao strani borac i pripadnik terorističkih grupa.
Osumnjičeni koji je identifikovan inicijalima M. D., učestvovao je u paravojnim ili policijskim jedinicama u Siriji "u okviru organizacija koje su Ujedinjene nacije proglasile terorističkim grupama", navodi se u saopštenju.
Kako prenosi AP, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju se dodaje da je osumnjičeni od marta 2013. godine nekoliko puta putovao u Siriju preko Nemačke.
Još nije doneta presuda za njega, a sud nije saopštio kada i kako je osumnjičeni uhapšen.
Procenjuje se da je oko 160 osoba sa teritorije Kosova i dalje aktivno u ektremističkim grupama u Siriji i Iraku.
Vlasti u Prištini tvrde da nemaju informacije da se poslednjih godina taj broj povećao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Hapšenje zbog ratovanja u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2018

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva o određivanju jednomesečnog pritvora okrivljenom M.D. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ‘organizacija i učešće u terorističkoj grupi“. Postoji sumnja da je okrivljeni marta 2013. iz Nemačke otišao za Siriju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.