Priština: Pritvor za osumnjičenog teroristu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Pritvor za osumnjičenog teroristu

Sud u Prištini odredio pritvor od mesec dana za muškarca osumnjičenog da se borio u Siriji kao strani borac i pripradnik terorističkih grupa.

Kako se navodi u saopštenju suda, osumnjičeni koji je identifikovan inicijalima M.D, učestvovao je u paravojnim ili policijskim jedinicama u Siriji "u okviru organizacija koje su Ujedinjene nacije proglasile terorističkim grupama".

Kako prenosi AP, u saopštenju se dodaje da je osumnjičeni od marta 2013. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nekoliko puta putovao u Siriju preko Nemačke.

Još nije doneta presuda za njega, a sud nije saopštio kada i kako je osumnjičeni uhapšen.

Vlasti u Prištini tvrde da nisu znale da se drugi građani pridružuju ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku u poslednjih nekoliko godina, navodeći da oko 160 njih još aktivno pruža podršku tim grupama na tom području, prenosi američka agencija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.