Preko 40 poginulih u bombaškom napadu na severu Sirije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 40 poginulih u bombaškom napadu na severu Sirije

Najmanje 44 osobe su poginule, a više od 140 je ranjeno u bombaškom napadu u pretežno kurdskom gradu na severu Sirije, javila je sirijska državna televizija.

Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za napad, prenela je islamistička agencija Amak.

Eksplozija se dogodila na zapadnom obodu grada Kamliši, u blizini granice sa Turskom.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su meta napada bile centrala lokalne kurdske policije i obližnje vladine zgrade.

Kamliši je uglavnom pod kontrolom Kurda, ali su vladine snage prisutne i kontrolišu aerodrom u tom gradu.

Kurdske oblasti u Siriji u prošlosti su često bile na meti ID.

Pretežno kurdske, Demokratske snage Sirije igraju ključnu ulogu u borbi protiv ID na severu Sirije i povratile su značajnu teritoriju u protekle dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dvostruki bombaški napad u Siriji, 31 žrtva

Izvor: Press, 28.Jul.2016, 00:25

Najmanje 31 osoba je poginula, a gotovo 200 je povređeno u dva bombaška napada u većinski kurdskom gradu Kamišli, na severoistoku Sirije, objavila je danas sirijska državna televizija. . foto: tanjug.rs. . Najmanje 31...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.