Pobunjenici oteli pa pustili inspektore UN

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici oteli pa pustili inspektore UN

Organizacija za zabranu hemijskog oružja, koja nadgleda uništavanje arsenala hemijskog oružja u Siriji, potvrdila je da je konvoj sa njenim inspektorima danas bio napadnut u toj zemlji, ali da su svi bezbedni.

Napadnuti dok su išli na mesto korišćenja oružja

 

Prethodno je sirijsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su tamošnji pobunjenici oteli kod grada Hama u centralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Siriji 11 ljudi, i da je među njima šest članova misije Ujedinjenih nacija. Vlasti u Damasku su napad okarakterisali kao "teroristički".

Organizacija za zabranu hemijskog oružja je saopštila je da su inspektori napadnuti dok su putovali ka lokaciji navodnog napada gasom hlorinom. Svi članovi su bezbedni i vraćaju se u bazu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.