Pentagon potvrdio napad na džihadiste

Izvor: B92, 31.Avg.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon potvrdio napad na džihadiste

Ministarstvo odbrane SAD potvrdilo je u subotu uveče da su američke snage sprovele napad na položaje šefova džihadista Al Kaide u Siriji blizu grada Idlib.

"Operacija je bila usmerena na lidere sirijske Al Kaide koji su odgovorni za napade i pretnje prema američkim gradjanima, našim partnerima i nedužnim civilima", navodi se u kratkom saopštenju Pentagona.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je ranije u subotu da je najmanje 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << džihadističkih šefova ubijeno u tom napadu, prvog dana prekida vatre sirijskih snaga u Idlibu.

Više od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji. Konflikt je počeo represijom na proteste opozicije u martu 2011. godine, a tokom godina je postajao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon potvrdio napad na džihadiste u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2019

Američko Ministarstvo odbrane potvrdilo je večeras da su američke snage sprovele napad na položaje šefova džihadista Al Kaide u Siriji blizu grada Idlib na severozapadu zemlje..."Operacija je bila usmerena na lidere sirijske Al Kaide koji su odgovorni za napade i pretnje prema američkim građanima,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vojska SAD: Napad na čelnike Al Kaide u sirijskom Idlibu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2019, 13:50

Američka vojska izvela je napad na čelnike militanata Al Kaide u objektu severno od provincije Idlib na severozapadu Sirije. „Operacija je bila usmerena na čelnike Al Kaide u Siriji odgovorne za napade koji prete građanima SAD, našim partnerima i nevinim civilima", saopštila je Centralna komanda...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.