Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon izručio udovicu lidera IS iračkim vlastima

SAD su iračkim vlastima isporučile udovicu jednog od najozloglašenijih lidera Islamske države Abu Sajafa, koji je ubijen u maju tokom operacije američkih specijalaca u Siriji, saopštio je Pentagon.

Pentagon je naveo da se udovica Nasrin Asad Ibrahim, poznata i kao Um Sajaf, što znači "majka Sajafa", sada nalazi u Ministarstvu unutrašnjih poslova autonomne provincije Kurdistan.

Um Sajaf se u američkom pritvoru nalazila od 15. maja, prenele su agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Abu Sajaf, koji je navodno bio jedan od glavnih finansijera Islamske države, ubijen je 15. maja, a u akciji je njegova žena zarobljena. Racija američkih specijalaca je sprovedena po nalogu predsednika SAD Baraka Obame.

SAD veruju da je Um Sajaf postala član Islamske države svojevoljno.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amerikanci predali Iračanku

Izvor: Akter, 07.Avg.2015

Iračanka Um Sajaf, udovica ubijenog vođe organizacije Islamska država Abua Sajafa, prebačena je iz američkog pritvora, u kojem je provela gotovo tri meseca, u irački, javlja danas AP..Abu Sajaf je u maju ubijen u Siriji, u akciji američkih specijalnih snaga u kojoj je Um Sajaf zarobljena...Tvrdilo...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.