Izvor: RuskaRec.ru, 09.Jun.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant ruskih snaga u Siriji optužio koaliciju SAD za dogovor sa ID

Koalicija SAD i „Unija demokratskih snaga”, koji vode ofanzivu na Raku, dogovaraju se sa vođama „Islamske države” i oni bez otpora napuštaju zauzeta naselja,  izjavio je komandant ruske vojne grupe na teritoriji Sirije general-pukovnik Sergej Surovikin.
Ruska avijacija sprečila dva pokušaja ID da se probiju iz Rake u Palmiru
„Umesto da uništava teroriste koji su odgovorni za smrt stotina i hiljada civila u Siriji, koalicija na čelu sa SAD zajedno sa ’Unijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << demokratskih snaga’ sklapa dogovor sa vođama ID”, rekao je Sukvikin, prenosi „Vzglяd”.
On je istakao da posle dogovora teroristi koaliciji i borcima koji su joj lojalni bez borbe predaju zauzeta naselja i odlaze u provincije gde dejstvuje sirijska vojska.
On je dodao da se „stiče utisak da pod izgovorom borbe protiv međunarodnog terorizma na teritoriji Sirije Amerikanci koriste ID” za borbu protiv vladine vojske i sprečavanje njenog daljeg napredovanja.
Ranije su više puta objavljene informacije o tome da se „Unija demokratskih snaga” dogovorila sa ID da ih bez berbe puste iz Rake, kako bi teroristi mogli da pređu u rejon Palmire i da se bore protiv vladinih snaga. Ruska avijacija je već sprečila takve pokušaje terorista.  
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija optužuje SAD i koaliciju za saradnju sa Islamskom državom u Siriji

Izvor: Beta, 09.Jun.2017

Ruska vojska optužila je danas koaliciju koju SAD predvode u Siriji za obezbedjivanje bezbednih koridora iz područja oko Rake za borce Islamske države .General Sergej Surovikin, komandant ruskih snaga u Siriji, rekao je da koalicija i njihovi kurdski saveznici "saradjuju sa liderima Islamske države...

Nastavak na Beta...

POD BUDNIM OKOM Rusi pomno prate kako militanti napuštaju Raku

Izvor: Blic, 09.Jun.2017

Ruska vojna grupa budno posmatra situaciju u području sirijskog grada Raka, koji militanti neometano napuštaju, izjavio je komandir grupe pukovnik-general Sejgej Surovikin...Demokratske snage u Siriji, koje podržava koalicija predvođena vojskom SAD, najavila je u utorak početak završnog frontalnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.